Bericht van de gemeente Hoeksche Waard

Wethouder Harry van Waveren opende donderdag 20 oktober samen met samenwerkingspartners van Renewable Factory (REF) en Eneco het windpark Oude Maas. Het windpark telt 5 windturbines met samen een vermogen van 17,55 megawatt. De turbines kunnen jaarlijks circa 67.000 megawattuur aan groene stroom opwekken. Dit staat gelijk aan het stroomverbruik van ongeveer 24.000 huishoudens.

Wethouder Van Waveren: “Willen we op een prettige manier blijven wonen en leven, dan is het nodig om op een duurzamere manier met energie om te gaan, zodat we minder CO₂ uitstoten. Naast besparen op energie is het belangrijk dat we de energie die we nodig hebben, duurzaam opwekken. Het windpark levert een belangrijke bijdrage aan de lokale opwek van duurzame energie en aan onze doelstelling om in 2040 een energieneutrale Hoeksche Waard te zijn.” Lees meer op 👉 https://bit.ly/3F1qGM